IZVEDENA PREDSTAVA VOICES OF NOW
Vesti
IZVEDENA PREDSTAVA VOICES OF NOW
 
 
Danas je na Institutu za umetničku igru izvedena predstava Voices of Now, koja je podržana od strane američke Ambasade u Beogradu. Predstava je deo Arena Stage Teatra baziranog u Vašingtonu. Publici se obratio dekan Prof. dr Vladimir Tomašević a o predstavi je govorila ataše za kulturu Američke ambasade Holly Zardus.
 
Projekat je nastao u okviru jednonedeljne pozorišne radionice u Zagrebu (decembar 2022.) koju je organizovala Kancelarija za kulturu i medije Američke ambasade u Zagrebu. Uz vođstvo trenera Arena Stage-a, 25 učesnika uzrasta od 18 do 24 godine iz različitih etničkih, socijalno-ekonomskih i verskih grupa stvorili su otvoreni forum o pitanjima kao što su rat u Ukrajini, globalna bezbednost i šta mladi ljudi mogu da urade da izgrade bezbedne i prosperitetne zajednice u regionu. Program naglašava komunikaciju, toleranciju i pronalaženje zajedničkog jezika kroz kreiranje predstave koja će se baviti ovim pitanjima. Primarni cilj projekta je negovanje regionalne stabilnosti, izgradnje tolerancije i podsticanja zdravih zajednica kroz otvorenu i iskrenu komunikaciju i o razlikama i o sličnostima koje stoje izmedju nas. U predstavi učestvuju mladi iz Srbije, Hrvatske i BiH.
 
VON stvara autobiografske predstave i filmove sa ansamblima srednjoškolskih, mladih i odraslih umetnika kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou.
Voices of Now predstave/filmovi su brzog tempa, kolaborativno napisani, fizički komadi koji postavljaju značajna društvena pitanja relevantna za ansambl umetnika i njihove zajednice. Primarni cilj Voices of now je stvaranje pozitivnih promena unutar zajednica umetnika angažovanjem u dijalogu usmerenom na jedinstveno životno iskustvo svakog člana ansambla.