Solo Initiation Angele Mihove otvorio 12. BOSIFEST
Vesti

Solo Initiation Angele Mihove otvorio 12. BOSIFEST

 

18. oktobra 2021. u 18.00h Angela Mihova, studentkinja III godine Instituta za umetničku igru izvela je solo Initiation na 12. BOSIFEST-u Internacionalnom filskom festivalu osoba sa invaliditetom koji se održava od 18. do 20. oktobra u Jugoslovenskoj Kinoteci. Solo je nastao u radu sa gostujućom profesorkom Instituta za umetničku igru Natalijom Gabrijelščik iz čuvene plesne kompanije Hofeš Šehter.

Publici su se obratili direktor Festivala Darko Ivić, selektor festivala Miroljub Stojanović, Viši savetnik iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Anja Sargin i Poverenik za Zaštitu ravnopravnosti G-dja Brankica Janković.

Ceremoniju otvaranja 12. Bosifesta vodila je glumica Nataša Tapušković.

Tokom trajanja Bosifesta, od 18. do 20. oktobra, publika će imati priliku da pogleda ukupno 12 filmova po izboru selektora Miroljuba Stojanovića.

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu reditelja: Ivan Ikić, Stefan Ivančić i Sonja Djekić.

Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.

Festival bogatstvom različitosti promoviše Srbiju i grad Beograd kao jedno demokratsko društvo koje se bori za integraciju osoba sa invaliditetom kao ravnopravnih članova društva.