Vesti
SOMBORSKI ŠNAJDERAJ U BEOGRADU

Profesori i studenti Instituta za umetničku igru učestvovali su u realizaciji modne revije Somborski šnajderaj u Beogradu, koja je održana 19. maja u organizaciji Udruženja Somborske šnajderke, socijalnog preduzeća koje pomaže ekonomsku integraciju žena i dece žrtava porodičnog nasilja.

Saznaj više 20.05.2022.
PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE TRE SORELLE

Na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore u petak 20. maja premijerno će biti izvedena plesna predstava Tre Sorelle  u koreografiji Prof. Aleksandra Ilića i režiji Prof. Aleksandra Nikolića s početkom u 20.00 časova.

Saznaj više 19.05.2022.
FESTIVAL SOLA 2022.

Festival Sola u organizaciji Instituta za umetničku igru uz podršku Kulturnog centra Beograda, Mađarskog kulturnog centra u Beogradu, Ambasade Izraela u Srbiji, Francuskog Instituta u Beogradu, Međunarodne platforme Teatroskop, Austrijskog kulturnog Foruma, Ambasade Belgije i Fakulteta za inženjerski menadžment, organizovaće drugi internacionalni Festival Sola (koreografija i performans) od 27. do 29. maja 2022. godine na nekoliko lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

Saznaj više 18.05.2022.
TI MORAŠ BITI ZENTISTA!

U galeriji Neon u Beogradu 17.05.2022. u 20.00h otvorena je interaktivna multimedijalna instalacija Ti moraš biti Zenitista, Dah teatra. Izložbu su otvorile autorka koncepta Jadranka Anđelić i Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

Saznaj više 18.05.2022.
METRONOMIJA U PRIPREMI INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

U Institutu za umetničku igru je u pripremi i poslednja plesna predstava za kraja pozorišne sezone, čija premijera se očekuje krajem juna na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Saznaj više 09.05.2022.
IZVEDEN GALA KONCERT PRAZNIK IGRE

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalono obeležava 29. aprila na Velikoj sceni Madlenianum opere i teatra izveden je Gala koncert Praznik igre posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru i Kompanije Balet mladih.

Saznaj više 01.05.2022.
URUČENA NAGRADA I SPECIJALNA POHVALA TERPSIHORA

Nagrada Terpsihora, prestižno priznanje Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije (PUBS) koje se dodeljuje na godišnjem nivou umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre za 2022. godinu pripala je Ani Ignjatović Zagorac savremenoj igračici, članici Bitef Dance kompanije i pedagoškinji savremene igre, a Specijalna pohvala Mioni Petrović savremenoj igračici, performerki, koreografkinji takođe članici Bitef Dance kompanije.

Saznaj više 26.04.2022.
MENOTIJEVA OPERA PREMIJERNO U SARAJEVU

Autorski dvojac Aleksandar Nikolić reditelj i Aleksandar Ilić koreograf, nakon četiri godine na poziv Narodnog pozorišta u Sarajevu ponovo sarađuju sa umetnicima tog teatra, a 29. apila premijerno će publici predstavi komičnu operu Telefon ili Ljubav u troje, kompozitora Đan Karla Menotija.

Saznaj više 25.04.2022.
1/42